"Als je niet weet of de opleiding bij jou past kun je gerust een dagje meelopen"

Ellis 3e jaars leidinggevende bakkerij | BOL | Niveau 4

Ellis geeft je een kijkje in haar opleiding. Benieuwd wat zij ervan vindt?

Scroll naar onder en klik links om de video van Ellis te bekijken!

 

 

Waarom heb je gekozen voor de ambacht?

Je leert taarten, koekjes, brood en nog veel meer bakkersproducten maken. Je leert alle stappen in het proces: het voorbereiden, bakken en opruimen. Maar je leert ook over hygiënevoorschriften en veiligheid. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.

Klopt het beeld van de opleiding met hoe het werkelijk is?

Vooraf had ik het goede beeld wat ik van de opleiding en lessen kon verwachten. De opleiding en stages bleken nog leuker dan ik vooraf had verwacht. Tijdens de stage word ik volwaardig ingezet in de proceslijn en echt voor vol aangezien.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Ik vind het fijn om met verschillende scholieren samen te werken. Dit is niet alleen leuk maar in stages heb ik al gemerkt dat het ook bij organisaties wordt verwacht dat je samenwerkt. Het is heel handig dat ik dit op school al leer.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld?

Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vind het overzicht van de opleidingen hier